Nieuws | Het Coronavirus en de huisartsenpraktijk


Er worden door onze overheid steeds verdergaande maatregelen genomen om het Coronavirus onder controle te krijgen. Deze maatregelen betekenen ook veel voor de huisartsenpraktijk. Graag willen wij u informeren
Beste heer, mevrouw,

U ontvangt op dit moment via diverse kanalen informatie over het Coronavirus. Graag willen wij u informeren over de maatregelen van Huisartsenpraktijk De Kleine Dommel.

Door het Coronavirus handelen wij consulten zo veel mogelijk telefonisch af, dat kan ook middels beeldbellen. Dat geldt zowel voor de huisartsen als de praktijkondersteuners. Kom dus niet naar de praktijk maar bel. Net als anders helpen wij u, al gaat dat anders dan dat u van ons gewend bent. Deze maatregelen nemen wij voor u en onze eigen gezondheid.

Heeft u geen of lichte klachten en denkt u aan Corona: u kunt informatie vinden op thuisarts, rivm of op moetiknaardedokter. U kunt ook bellen met 0800-1351, het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid over het Coronavirus.

Wanneer u koorts heeft (temperatuur vanaf 38 graden), hoest of benauwd bent, kom dan niet naar de praktijk maar neem telefonisch contact op. Wanneer uw huisarts u toch graag wil zien en u bent in staat te komen, wordt u gevraagd naar de isolatiepost te komen. Deze post is in de Sporthal bij Winkelcentrum De Coevering (onder café Hoog en Droog).

Bellen kan zoals u van ons gewend bent. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk langer moet wachten. Wij vragen uw begrip hiervoor. Gemakkelijk is ook gebruik te maken van MijnGezondheid.net. Zo kunt u zonder wachten een telefonische afspraak maken, een vraag stellen aan uw huisarts of medicijnen bijbestellen. U kunt hierover informatie vinden op onze website: www.dekleinedommel.dohnet.nl.

Urinepotjes kunt u ophalen bij ons in de praktijk, direct na het passeren van de eerste schuifdeur aan de linker kant. Brieven die u aan ons af wil geven, kunt u in de brievenbus buiten stoppen.

Indien u een oproep thuis heeft liggen voor bloedcontrole in het ziekenhuis, vragen wij u dit uit te stellen. Wanneer het voor u toch nodig is om bloed te laten prikken neemt uw praktijkondersteuner hierover contact met u op. Uw geplande afspraak bij de praktijkondersteuner zal telefonisch doorgaan.

Deze maatregelen zijn in ieder geval van toepassing tot 6 april. Voor veranderingen kunt u onze website raadplegen www.dekleinedommel.dohnet.nl.

Wij danken u voor uw medewerking en begrip.


Met vriendelijke groet,
Huisartsenpraktijk De Kleine Dommel

Nieuws
Rode kruis opent hulplijn voor ouderen en zieken
Rode kruis opent hulplijn voor ouderen en zieken
Geplaatst: 30 maart 2020
Het Rode Kruis heeft een informatienummer geopend waar ouderen en zieken terechtkunnen met vragen rond het coronavirus. Daarvoor kan gebeld worden naar 070-4455888.

Lees meer
Ouderenfonds start 'Helpdesk Welkom Online'
Ouderenfonds start 'Helpdesk Welkom Online'
Geplaatst: 30 maart 2020
Vanwege het coronavirus start het Ouderenfonds samen met VodafoneZiggo en Samsung de gratis Helpdesk Welkom Online. Bel ons met uw online en digitale vragen, wij helpen u graag verder!

Lees meer
Nieuw nummer huisartsenpost (avond-nacht-weekend)
Nieuw nummer huisartsenpost (avond-nacht-weekend)
Geplaatst: 18 maart 2020
Vanaf 6 april 2020 verandert het telefoonnummer van de huisartsenpost. Het nummer wordt: 088 876 5151 (tegen lokaal tarief).

Lees meer