Nieuws | Het Coronavirus en de huisartsenpraktijk


De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt om het virus onder controle te krijgen. Deze maatregelen betekenen ook veel voor uw huisartsenpraktijk. Wat precies dat leest u hier.


2 oktober 2020

Betreft: Coronamaatregelen in Huisartsenpraktijk De Kleine Dommel

Beste heer, mevrouw,

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen brengen wij u via deze brief op de hoogte van de maatregelen in Huisartsenpraktijk De Kleine Dommel.

De belangrijkste verandering is dat wij u vragen een mondkapje te dragen als u naar de praktijk komt. U dient zelf voor het mondkapje te zorgen. Daarnaast hebben wij de maatregelen die al van toepassing waren aangescherpt. Dat betekent het volgende voor u:
  • Kom niet zonder overleg naar de praktijk, ook niet voor recepten of verwijsbrieven. Stuur eerst een bericht via MijnGezondheid.net of bel de assistente.
  • Overweeg of u uw hulpvraag ook digitaal kunt stellen. Stuur eventueel een foto mee. Ook dat kan via MijnGezondheid.net. Wij reageren elke dag.
  • Herhaal ook uw medicatie bij voorkeur via MijnGezondheid.net.
  • Wilt u de huisarts spreken dan kan dat ook telefonisch. De assistente maakt voor u de afspraak.
  • Als bellen of beeldbellen geen oplossing biedt bent u welkom op het gewone spreekuur, mits u niet verkouden bent.
  • Wanneer u afspreekt naar de praktijk te komen, kom alleen en zo kort mogelijk van tevoren.
  • Wij willen u vragen om een mondkapje te dragen bij het bezoeken van onze praktijk. 
Misschien bent u onder behandeling bij een van onze praktijkondersteuners voor uw diabetes, hart- of vaatziekte, bloeddruk of longziekte. Zij zullen de afspraken indien mogelijk telefonisch laten plaats vinden. Indien het nodig is dat u toch op de praktijk komt wordt u hierover vooraf gebeld. De bloedonderzoeken (jaar en kwartaal controles) blijven gewoon doorgaan. U krijgt hiervoor een uitnodiging zoals u gewend bent. Longfunctietesten zijn alleen mogelijk als het echt nodig is. De praktijkondersteuner stemt dit vooraf met u af. Zij belt u hiervoor.

Wanneer u een uitnodiging voor de griep- of pneumokokken vaccinatie hebt gehad willen wij u vragen dat wanneer u klachten hebt contact op te nemen met de assistente en niet naar de praktijk te komen op het vaccinatiemoment.

Informatie over het coronavirus kunt u vinden op:
www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus en www.rivm.nl/coronavirus
U kunt ook bellen met 0800-1351, het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid over het Coronavirus.


Wij danken u voor uw medewerking en begrip.

Met vriendelijke groet,

Huisartsenpraktijk De Kleine Dommel
Nieuws
Rook vrij! Ook jij!
Geplaatst: 14 december 2020
Rook vrij! Ook jij! Groepstrainingen ‘Stoppen met Roken’

Lees meer
Zet je alcohol gebruik op pauze
Geplaatst: 7 december 2020
Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Wil je fris aan de lente beginnen? Dan is IkPas iets voor jou!

Lees meer
Het Coronavirus en wat u zelf kan doen
Het Coronavirus en wat u zelf kan doen
Geplaatst: 1 oktober 2020
Er zijn veel maatregelen om het Coronavirus onder controle te houden. Er wordt daarbij een groot beroep gedaan op u als burger. Wat u kunt doen leest u hier.

Lees meer