Nieuws | Het Coronavirus en de huisartsenpraktijk


De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt om het virus onder controle te krijgen. Deze maatregelen betekenen ook veel voor uw huisartsenpraktijk. Wat precies dat leest u hier.


2 oktober 2020

Betreft: Coronamaatregelen in Huisartsenpraktijk De Kleine Dommel

Beste heer, mevrouw,

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen brengen wij u via deze brief op de hoogte van de maatregelen in Huisartsenpraktijk De Kleine Dommel.

De belangrijkste verandering is dat wij u vragen een mondkapje te dragen als u naar de praktijk komt. U dient zelf voor het mondkapje te zorgen. Daarnaast hebben wij de maatregelen die al van toepassing waren aangescherpt. Dat betekent het volgende voor u:
  • Kom niet zonder overleg naar de praktijk, ook niet voor recepten of verwijsbrieven. Stuur eerst een bericht via MijnGezondheid.net of bel de assistente.
  • Overweeg of u uw hulpvraag ook digitaal kunt stellen. Stuur eventueel een foto mee. Ook dat kan via MijnGezondheid.net. Wij reageren elke dag.
  • Herhaal ook uw medicatie bij voorkeur via MijnGezondheid.net.
  • Wilt u de huisarts spreken dan kan dat ook telefonisch. De assistente maakt voor u de afspraak.
  • Als bellen of beeldbellen geen oplossing biedt bent u welkom op het gewone spreekuur, mits u niet verkouden bent.
  • Wanneer u afspreekt naar de praktijk te komen, kom alleen en zo kort mogelijk van tevoren.
  • Wij willen u vragen om een mondkapje te dragen bij het bezoeken van onze praktijk. 
Misschien bent u onder behandeling bij een van onze praktijkondersteuners voor uw diabetes, hart- of vaatziekte, bloeddruk of longziekte. Zij zullen de afspraken indien mogelijk telefonisch laten plaats vinden. Indien het nodig is dat u toch op de praktijk komt wordt u hierover vooraf gebeld. De bloedonderzoeken (jaar en kwartaal controles) blijven gewoon doorgaan. U krijgt hiervoor een uitnodiging zoals u gewend bent. Longfunctietesten zijn alleen mogelijk als het echt nodig is. De praktijkondersteuner stemt dit vooraf met u af. Zij belt u hiervoor.

Wanneer u een uitnodiging voor de griep- of pneumokokken vaccinatie hebt gehad willen wij u vragen dat wanneer u klachten hebt contact op te nemen met de assistente en niet naar de praktijk te komen op het vaccinatiemoment.

Informatie over het coronavirus kunt u vinden op:
www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus en www.rivm.nl/coronavirus
U kunt ook bellen met 0800-1351, het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid over het Coronavirus.


Wij danken u voor uw medewerking en begrip.

Met vriendelijke groet,

Huisartsenpraktijk De Kleine Dommel
Nieuws
Vacature Doktersassistent
Geplaatst: 28 juli 2021
Zoek jij een leuke baan als doktersassistent in onze Huisartsenpraktijk?

Lees meer
Zorggroep DOH wederom gecertificeerd door NPA
Zorggroep DOH wederom gecertificeerd door NPA
Geplaatst: 27 juli 2021
In april jl. is zorggroep DOH als eerste zorggroep getoetst aan de vernieuwde normen NPA-certificering Zorggroep. Vol trots mogen we melden dat het certificaat door NPA aan ons is toegekend voor drie jaar.

Lees meer
DOH trakteert op ijsjes!
DOH trakteert op ijsjes!
Geplaatst: 26 juli 2021
Om iedereen te bedanken voor alle inzet en te vieren dat we de zomer ingaan heeft DOH afgelopen week de ijsfiets langs gestuurd bij onze praktijken.

Lees meer